Σεπτέμβριος 2021

Έως και 50.000 παιδιά θα μπορούσαν να μολυνθούν τους επόμενους μήνες, προειδοποιεί ειδικός

Έως και 50.000 παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών θα μολυνθούν από τον Covid-19 στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, προειδοποίησε την Τετάρτη ένας ειδικός στον τομέα της υγείας, ενώ τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού για να σταματήσει η εξάπλωση.

Μιλώντας στo Mega TV την Τετάρτη, ο Νίκος Τζανάκης, ειδικός σε αναπνευστικές παθήσεις και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Θωρακικής Εταιρείας, είπε ότι ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 12-18 ετών στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ 730.000 και 750.000. Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις επιστημονικές προβλέψεις εκτιμάται ότι 180.000 έως 200.000 θα εκτεθούν στον ιό.

Δωρεάν self-tests Covid για μαθητές διατίθενται από φαρμακεία

Οι μαθητές όλων των ηλικιών και τάξεων μπορούν να λάβουν έξι self-tests Covid-19 δωρεάν από φαρμακεία σε εθνικό επίπεδο από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν αυτοέλεγχο δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή).

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν υποχρεούνται να ακολουθούν αυτήν την οδηγία.

Τα σχολεία ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα διεκδικεί ένα από τα οκτώ σημεία στην παγκόσμια έκθεση της Disney

Η Ελλάδα αναζητά μια θέση στο επίκεντρο της έκθεσης των παγκόσμιων εθνών στο Epcot, ένα θεματικό πάρκο στο Walt Disney World Resort στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που γιορτάζει τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και την κουζίνα διαφορετικών χωρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Greek Travel Pages την Τετάρτη, το Ελληνικό Κέντρο Ηλεκτρονικών (HEC) ξεκίνησε μια διαδικτυακή αναφορά για τη συγκέντρωση υποστήριξης για ένα ελληνικό περίπτερο στη βιτρίνα του θεματικού πάρκου.