Ιούλιος 2020

Ο Τραμπ εκφράζει «δυσαρέσκεια» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την «έντονη δυσαρέσκειά του» για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANA.

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνάντησης μεταξύ του Τραμπ και του Αρχιεπισκόπου της Αμερικής, ο οποίος επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Οι μάσκες και τα τοπικά lockdown εμφανίζονται καθώς αυξάνονται τα κρούσματα Covid-19

Η εντατικοποίηση των τοπικών περιορισμών και η υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους συγκαταλέγονται μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση καθώς τα κρούσματα από κοροναϊό συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα, ιδίως μέσω των βόρειων χερσαίων συνόρων της με τα Βαλκάνια.

Τουρίστρια από την Ρουμανία βγήκε θετική για κοροναϊό. Τριγύριζε 72 ώρες στην Κρήτη!

Μια τουρίστρια από τη Ρουμανία που βγήκε θετική στον Covid-19 παραβίασε κατάφωρα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αφού φέρεται να ταξιδεψε στο νησί της Κρήτης για τουλάχιστον 72 ώρες μετά την άφιξή της.

Η ταξιδιώτης είχε έρθει στην Ελλάδα με την πρόθεση να περάσει χαλαρωτικές καλοκαιρινές διακοπές σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας. Αφού έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου, της χορηγήθηκε ένα τεστ κοροναϊού όπως καθορίζεται από τα αυστηρά πρωτόκολλα που έθεσε η ελληνική κυβέρνηση.