Δεκέμβριος 2016

Τουρίστες κάηκαν ζωντανοί σε ιστιοπλοϊκό που τυλίχθηκε στις φλόγες

Τρεις άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί όταν το γιοτ στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες, ανακοίνωσε η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα ήταν Γερμανοί τουρίστες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 6 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, από άγνωστη ακόμη αιτία, στο ιστιοπλοϊκό που ήταν αγκυροβολημένο τη Μαρίνα ντι Λοάνο, στη Λιγουρία.

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 50 ετών κατάφερε να πηδήξει στη θάλασσα και να σωθεί.

Φέρει μόνο ελαφρά τραύματα αλλά υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του Γερολυμάτου

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, Αλέξανδρος, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή.

Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος, που μαζί με τον πεθερό του και άλλο ένα άτομο κατηγορούνταν για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που στόχο είχε την εκβίαση μεσιτών ακινήτων εργολάβων κατοικιών αλλά και αγοραστών, πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτή.

Ταξιτζής βίασε 21χρονη μέσα στο ταξί του...

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την είδηση ότι ένας Τούρκος οδηγός ταξί «βίασε βάναυσα μια επιβάτιδα του όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν μεθυσμένη».

«Βράζουν» οι συγγενείς των θυμάτων με την αποφυλάκιση του Ασημάκη Κατσούλα

Όλοι το ήξεραν αλλά ποτέ δεν θα μπορέσουν να πιστέψουν πως ο δολοφόνος των αγαπημένων τους ανθρώπων, βρίσκεται πλέον ελεύθερος απολαμβάνοντας τη ζωή που ο ίδιος και οι δύο συνεργοί του, στέρησαν από τα θύματά τους.

«Ψαλίδι» 10-18% σε συντάξεις μέσω κατάργησης οικογενειακών επιδομάτων

Τέλος στα οικογενειακά επιδόματα, συζύγου και παιδιών, που χορηγούν 15 ταμεία βάζει το νέο ασφαλιστικό για τους νέους συνταξιούχους, επιφέροντας έτσι κατ’ έμμεσο τρόπο μια επιπλέον μείωση στις συντάξεις από 10% ως 18%.

Κύμα βίας σαρώνει το κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 9 χθες το πρωί, δύο μυστηριώδη άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη πλησίασαν τους υπαλλήλους ενός ανταλλακτηρίου συναλλάγματος επί της οδού Σωκράτους στην Ομόνοια. Πριν αυτοί προλάβουν να αντιδράσουν, οι δύο κρανοφόροι προέταξαν τα όπλα τους και τους ακινητοποίησαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ένας κρατούσε ένα μακρύκαννο όπλο –πιθανόν καραμπίνα– και ο δεύτερος ένα πιστόλι, με το οποίο μάλιστα πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Υπόθεση Γιακουμάκη: Φυλάκιση δύο ετών στον διευθυντή της Γαλακτοκομικής - Αθώος ο Μαρκογιαννάκης

Ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων στον πρώην διευθυντή της Γαλκτομικής Σχολής Ιωαννίνων για παράβαση καθήκοντος ,ενώ αθώοι κρίθηκαν η υπεύθυνη της Εστίας που κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα ,και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης που είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος του πρώην πρώην διευθυντή της Σχολής.

Στη Ζάκυνθο η σορός της αδικοχαμένης 41χρονης μητέρας

Με σκάφος του Λιμεναρχείου Ζακύνθου (λόγω της πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ), έφθασε πριν από λίγη ώρα στο νησί, η σορός της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, ώστε να γίνει η τελετή ταφής της.

Η 41χρονη είχε εκπνεύσει στο νοσοκομείου του Ρίου όπου είχε μεταφερθεί καθώς παρουσίασε επιπλοκές έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο νοσοκομείο του νησιού.

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μίλησε ο λιμενάρχης Ζακύνθου Νίκος Κοκκάλας επισημαίνοντας:

Απόπειρα βιασμού φοιτήτριας στην Μυτιλήνη!

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της απόπειρας βιασμού 22χρονης φοιτήτριας από Αλγερινό μετανάστη στην Μυτιλήνη

Ένας 23χρονος Αλγερινός μετανάστης συνελήφθη σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού 22χρονης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο 23χρονος χτύπησε την πόρτα διαμερίσματος στο οποίο μένει η φοιτήτρια σε πολυκατοικία στο κέντρο της Μυτιλήνης και όταν αυτή άνοιξε θεωρώντας πως είναι υπάλληλος διανομής φαγητού κατ’ οίκον, αυτός εισέβαλε και -όπως αναφέρει η κοπέλα- προσπάθησε με τη χρήση σωματικής βίας να ασελγήσει σε βάρος της.